אבלטון לייב, תוכנת ה-DAW הכי אהובה בסצינה, מקבלת עדכון גרסה חדש ומשמעותי עם אבלטון לייב 11! במאמר נדבר על העדכונים והשינויים החדשים שמביאה איתה הגרסה החדשה.

 

חדש באייבלטון לייב 11

אבלטון לייב 11, סקירת העדכונים בגרסה החדשה - בית ספר למוסיקה מיוזיק

הנה כמה מהעדכונים המשמעותיים בגרסה החדשה והמרגשת של לייב:

כלים חדשים באבלטון 11

כלים חדשים באבלטון 11 - בית ספר למוסיקה מיוזיק

כיאה לגרסה חדשה של אבלטון, אנחנו מקבלים כמה כלים יצירתיים ואפקטים חדשים, יחד עם עדכונים ורענונים לכמה מהכלים הקלאסיים של התוכנה. במחלקת הכלים החדשים, אחת מגולות הכותרת של גרסה 11 החדשה הוא הריוורב ההיברידי (Hybrid Reverb), שמשלב בתוכו ריוורב אלגוריתמי לצד ריוורב קונבולציה, וכולל ממשק שליטה רחב במיוחד שיכול להגיע להמון סוגים שונים של גוונים מיוחדים ואיכותיים. כלים חדשים ומעניינים במיוחד הם ה-Spectral Time ו-Spectral Resonator, שיכולים לעזור לכם ליצור טקסטורות דיגיטליות יצירתיות במיוחד ולשדרג לחלוטין את הסאונד-דיזיין שלכם.

כמו שאמרנו, עדכון 11 לא פוסח גם על האפקטים הקיימים בתוכנה, ומביא כמה שינויים משמעותיים עם איחוד האפקטים החדש Phaser-Flanger שמוסיף כמה פרמטרים חדשים כמו Warmth המוסיף דיסטורשן ומצב פעולה חדש הנקרא Doubler ונותן סאונד המדמה הכפלה לא מדויקת של הסאונד. גם ה-Chorus הפך לאפקט המפגיש אותו עם 2 אפקטים חדשים הכלולים בתוכו, ה-Ensemble שדומה באפקט שלו אך שונה בגוון, וה-Vibrato, אפקט שניתן היה להשיג עד כה רק דרך שימוש באפקטים מ-Max4Live.

 

קומפינג טול מגיע לאבלטון 11

אבלטון 11, קומפינג טול (Comping Tool) - מיוזיק בית ספר למוסיקה

מכירים את זה שאתם מקליטים אודיו באבלטון ובא לכם לעשות טייק נוסף של אותו תפקיד, אבל בשביל זה אתם צריכים למחוק את המידע שכבר הוקלט בטייק הראשון או לשכפל את הערוץ? גרסה 11 החדשה של התוכנה שמה לזה סוף עם הוספת הקומפינג, עדכון משמעותי לממשק שבמקום לדרוס אודיו שהוקלט על מקומו של אודיו אחר באותו ערוץ, הופך את האודיו החדש לשכבה חדשה שנקראת Lane, וככה ניתן להקליט באותה נקודה בציר הזמן בכמות בלתי מוגבלת. את הליינים השונים ניתן לערוך, ולבחור את החלקים של האודיו שאנחנו רוצים מתוך כל ליין כדי להרכיב את מה שהערוץ ישמיע. בצורה הזאת נוכל לבחור את החלק שנשמע לנו הכי טוב בכל מקטע של כל הקלטה, וליצור מה שנקרא "סופר-טייק".

 

אפשרויות MIDI חדשות באייבלטון 11

אבלטון לייב 11, אפשרויות מידי חדשות - מיוזיק בית ספר למוסיקה

הגרסה החדשה משדרגת לחלוטין את ממשק ה-MIDI Clip ברמה הויזואלית, ומוסיפה לו גם כמה טריקים חדשים שמוסיפים שליטה רחבה אפילו יותר מהקיים עד היום. באפשרותכם להוסיף הסתברות (דרך פרמטר Probability) לכך שתו מסוים ינוגן או לא, ובנוסף גם אפשרות להוסיף טווח לעוצמת הנגינה של כל תו (Velocity) כך שכל פעם שהתו ינוגן, ייבחר ערך עוצמה שונה באקראי מהטווח שתגדירו.

עוד תכונה נוספת שקיבלה חלונית הקליפים ל-MIDI שהמון משתמשים ציפו לה היא היכולת להגדיר סולם לקליפ, כך שכל תו שתציירו או תנגנו אוטומטית יכוון לצלילים בתוך הסולם! זה מגיע לצד השינוי בהתנהגות כלי העיפרון (Draw Mode), שיעזור לכם לתכנת תווים בקלות יותר מבעבר.

 

Racks משודרגים באייבלטון לייב 11

Ableton Live 11, ראקס משודרגים - מיוזיק בית ספר למוסיקה

אבלטון מוסיפה עוד דרכים לשדרג את הנגינה עם התוכנה עם השדרוג המשמעותי ל-Racks. מעבר לתוספת של 8 שלטי מאקרו על ה-8 הקיימים, אבלטון 11 נותנת לנו גם שליטה על התצוגה הויזואלית של המאקרואים, יחד עם אפשרות לשמירה של מצבים שונים של המאקרואים כ"סצינות" שאפשר לדפדף ביניהם בקלות – מה שיכול לשדרג לכם את ההתפתחות של הסאונדים שלכם לאורך זמן בסיטואציות של הופעות חיות. בגישה הפוכה לחלוטין משמירת המצבים השונים, נוסף גם כפתור המאפשר לכם לשנות באקראי את המצב של כל המאקרואים שהגדרתם כדי להגיע לתוצאות לא צפויות.

 

אבלטון 11 תומכת ב-MIDI Polyphonic Expression

אבלטון לייב 11, תמיכה ב-MPE - מיוזיק בית ספר למוסיקה

שמעתם נכון, החל מגרסה 11 אבלטון תומכת ב-MPE! למי שלא מכיר, ה-MPE הוא שדרוג של שפת ה-MIDI, המאפשר שליטה רחבה יותר בכל מיני דרכים, והגיע לפרסום דרך מוצרים מפורסמים כמו ה-ROLI Seaboard. ה-MPE מאפשר לכם שליטה בפרמטרים כמו פיצ'בנד לכל תו בנפרד, או במידה ויש לכם שלט MIDI העובד בטכנולוגיה זאת, לשנות פרמטרים כמו Modulation או כל דבר אחר שתגדירו דרך שינוי מיקום האצבעות שלכם על הקלידים.

מעבר לתמיכה ב-MPE שתמצאו בממשק ה-MIDI המשודרג של התוכנה, כמה מהכלים המפורסמים של אבלטון קיבלו אפשרויות חדשות הניתנות למשתמשים במקלדות MPE, דוגמת Wavetable, Sampler ועוד.

 

אבלטון 11, עדכונים נוספים

כמה מהעדכונים הנוספים בגרסה 11 כוללים:

  • פיצ'ר חדש בשם Tempo Following מאפשר לכם להגדיר מיקרופון בפרויקט שיגדיר בזמן אמת את טמפו הפרויקט (ע"פ הקצב של הסיגנאל הנכנס)
  • תצוגת ניצול ה-CPU משתדרגת ומאפשרת לבדוק אילו מהערוצים בפרויקט הכי כבדים על המחשב לעומת האחרים
  • כלים חדשים כמו PitchLoop89, Vector FM, Tree Tone מתווספים לארסנל הכלים הרחב של התוכנה, יחד עם ספריות סאונד חדשות ואיכותיות להורדה
  • שינוי משמעותי ומבוקש בהתנהגות ממשק העריכה כאשר עורכים יותר מקליפ MIDI אחד במקביל, המאפשר עריכה של מספר תפקידים ללא מעבר ביניהם בתוך הקליפ
  • מעכשיו ניתן לקשר בין ערוצים, מה שיוצר החלה של שינויים שתבצעו בערוץ אחד על האחר (Link Channels)

 

רוצים ללמוד יצירה והפקה בתוכנת Ableton Live מהבית? לפרטים על קורס אבלטון לייב אונליין