מי שמכיר אותי מספיק טוב יודע שאני חובב טכנולוגיה מושבע. אחד שמוכן ושמח לנסות כל שטות חדשה העושה שימוש במעבד כזה או אחר ויכולה לשפר את חיינו בלחיצת כפתור (או נגיעה במסך…).
אבל יש דברים שלמרות המהפכה הדיגיטלית שעברנו בעשור וחצי האחרונים, קשה מאוד לחקות באמצעות כלים שונים מהמקור.
הסינטיסייזרים האנלוגים הפכו בשנים האחרונות לנחלת המשוגעים לדבר או אלה שהכיס שלהם מספיק עמוק כדי לפרנס את השגעון החיובי הזה. הנוחות המדהימה לייצר מוזיקה בכל מקום בעזרת כלים וירטואליים תרמה גם היא רבות להפיכתם של הסינטים האנלוגים לדינוזאורים לקראת סוף 2012.
אחת החברות שדבקה באופן מעורר התפעלות באג'נדה האנלוגית שלה היא Moog
Moog Minitaur הוא הסינטיסייזר באס החדש מבית החברה האמריקאית שמייסדה המציא את הסינטיסייזר.
הכלי החדש נולד למשפחת Taurus – סדרת סינטיסייזרים הנשלטים באמצעות פדאלים בלבד ושנועדו מלכתחילה לשמש ככלי ליווי.
בעקבות הביקוש הגדול לסאונד של הTaurus בשליטה ידנית, ייצרה Moog את Minituar.

מדובר בסינטיסייזר באס קופקטי וכוחני המבוסס על עיצוב כפתור ייעודי לכל פונקציה.
MOOG ארזה לתוך גודל ומשקל קומפקטיים ביותר מפלצת באס עם יכולת הסינטוז של הבאס הידוע של מוג, אותו צליל שמלווה כבר שנים רבות הפקות בכל סגנון אפשרי, עוד מהימים של הרוק הפסיכאדלי ועד המוסיקה האלקטרונית של היום.Minitaur יתאים לכל סביבת אולפן בכל תצורה שהיא.
ללא תפריטים מסובכים ואפשרויות מורכבות להתבלבל או להתעכב בהן, ניתן לחבר את Minitaur עם כבל מידי או USB ישירות אל המחשב ולהתחיל להרעיד את הסביבה.

Minitaur מכיל 2 אוסילטורים בצורות גל של שן מסור או מרובע לכל אחד מהם המאפשרים את ייצור הצליל שידביק את הרית'ם סקשן שלכם למקום הנכון.
המיקסר בסינטיסייזר מאפשר שליטת VCO נפרדת לכל אחד מהאוסילטורים.
יחידת הפילטר היא ה Ladder filter הידוע של Moog עם אפשרות כיוון רזוננס שמאפשר להגיע אל הצליל של Taurus 1 ו3. ניתן כמובן להזין סיגנל אודיו חיצוני אל תוך הסינטיסייזר רק בשביל להנות מהצליל והפילטר המובנה שבו.

בנוסף ניתן לסנכרן את הLFO בעזרת מידי לערכים של תדירות הLFO, כמות ה VCO LFO וכמות ה VCF LFO. שתי מעטפות ADSR בסגנון מינימוג קיימות לצורך מודולוציה של VCF ו VCA.
שליטה בפרמטרים של Decay ו Release נשלטים ע"י כפתור הDeacy ואפשרות הRelease ניתנת להדלקה או כיבוי באמצעות כפתור ה Release.

מבחינת שליטה, Minitaur בעל כניסת מידי סטנדרטית או דרך USB, כניסות CV לפיץ', פילטר, גייט או ווליום – כל אלה מאפשרים שליטה באמצעותEP2 פדאל האקספרשן המעולה של מוג, או כל פדאל תואם אחר, וכמובן אפשרות חיבור למגוון ה Moogerfoogers של Moog.

השימושיות של הסינטיסייזר לא מסתכמת בכל אלה, כניסת אודיו בגב המכשיר תאפשר העברת כל סיגנל אודיו דרך יחידת המיקסר והפילטר של Minitaur וע"י כך לקבל צבע וגוון שונה לסיגנל.

Minitaur בנוי כמו טנק, באיכות הבנייה הידועה של Moog, והוא כולל יציאת אוזניות בגודל 1/8" (מיניג'ק).

שליטה באמצעות המחשב:
MOOG מבינה היטב את הצורך בסאונד אנלוגי אמיתי מצד אחד, ואת דרך ההפקה העכשווית מצד שני.
לכן בנוסף ליכולת השליטה הפיזית על Moog Minitaur , תוכלו לשלוט בו באמצעות תוכנת ה editor המצורפת ומתקשרת באמצעות ממשק midi עם הסינטיסייזר. בצורה כזו מרוויחים משני כיוונים:
1. נוח מאוד לעבוד עם הסינטיסייזר בתוכנת המחשב שלכם, לשלוט בו , לסנטז בעזרתו, ולכתוב אוטומציות.
2. יש גישה לפאנל וירטואלי שלא קיים ברמה הפיזית שנותן אפשרויות נוספות שלא קיימות ככפתורים פיזיים.
לפי המידע שקיבלנו ממוג, התוכנה היא חינמית לרוכשי הסינטיסייזר.

סיכום

Moog מוכיחה שוב שהיא ממשיכה את המסורת המפוארת לאורך עשרות שנים, רק שהפעם היא עושה זאת בצורה חדשנית יותר מבלי לפגוע בצביון והצליל, ואולי חשוב לא פחות – במחיר שניתן לא רק לחלום על הסינטייזר – אלא גם להגשים את החלום.