בכל אולפן (ביתי ומקצועי) חייב להיות טיפול אקוסטי מסוים כדי לעזור למפיק לשמוע את הסאונד כמו שהוא באמת וללא תוספות או גריעות בתחומי תדרים מסוימים. כדי להפוך את החיים שלכם לקצת יותר נחמדים, הנה כמה כללים שיכולים לעזור בשיפור הצליל בחדר של דירה, שלא נבנה מלכתחילה לשמש כאולפן.

 

חדר גדול וריק?

כמה שהחדר גדול יותר, ריק יותר וקירותיו חשופים יותר כך הסאונד שתשמעו יהיה פחות נאמן למקור, שימוש במוניטורים מקצועיים ללא טיפול אקוסטי לחדר כזה יהפוך אותם ללא רלוונטיים.
יש לרפד את הקירות (ואם אפשר אז גם התקרה) בספוג אקוסטי , לדאוג שהחדר יהיה מלא בחפצים שאינם מחזירי סאונד.

 

חלונות גדולים הם האויב הכי גדול שלכם

קירות מקבילים וחלונות גדולים הם צרה צרורה למי שמחפש אקוסטיקה סבירה, נכון שרוב החדרים שתתקלו בהם יהיו בנויים בצורה הזו ומאחר ובדר"כ אי אפשר להזיז את הקירות יש לטפל בהם בצורה שתיארנו בסעיף הקודם. חלונות גדולים הם האויבים הכי גדולים של סאונד. במידה ואי אפשר לחסום אותם, גם ווילון ישפר מעט את המצב.

 

מוניטור בגובה האוזניים

המוניטורים חייבים להיות מעט מעל גובה האוזניים כדי לקבל תמונה נכונה של הצליל, בעייה שכיחה באולפנים ביתיים היא תוספת בתדרים הנמוכים בצורה משמעותית, הפיתרון לבעייה שכזו היא ריפוד הקיר שמאחורי המוניטורים בספוג אקוסטי מגובה של כחצי מטר מתחת לחלק התחתון של המוניטור ועד לגובה של כחצי מטר מעליו.

טיפ אחרון

ממליצים לכם על סדרת הרשת המדליקה " Studio Rescue" , בה הטכנאי הותיק פרנסיס באקלי מסייע למוזיקאים צעירים ובלתי מנוסים לסדר נכון את האולפן הביתי.