השאירו פרטים ונחזור אליכם

מוזיקה אלקטרונית מושתתת על צלילים, הנוצרים באמצעות גלים חשמליים. כדי ליצור ולהפיק מוזיקה אלקטרונית, על היוצר להבין את מבנה גל הקול, את הדרך שהוא עובר בתוך רכיביו השונים של האולפן, ואת אופן פעולתם של הכלים העומדים לרשותו של היוצר כדי להשפיע על גל הקול ולעצבו כרצונו. במהלך הקורס יתוודע התלמיד למושגי היסוד בעולם הסאונד, ילמד כיצד הם באים לידי ביטוי בסביבת האולפן הביתי, ויפתח את יכולת העבודה המעשית עם מעבדי צליל ואפקטים שונים.

השאירו פרטים ונחזור אליכם

מפגש שבועי במשך 13 שבועות.

  • ראיון אישי.
  • מעבר מבחני כניסה לביה"ס.

הקורס נערך בקבוצה של 12 תלמידים לכל היותר, בכיתת מחשבים. חלקו הראשון של הקורס, מושגי היסוד, מתנהל בהרצאות עיוניות. חלקו השני של הקורס, מעבדי הצליל, מתנהל כסדנת עבודה בה התלמידים מתרגלים מיומנויות מעשיות בעיצוב צליל.

אלון אדירי, המדריך המקיף ללימודי סאונד, חלקים א' ו-ג' – יסודות בסאונד.

מבנה הצליל – מהו גל קול, מאפייני גל הקול, צורות גל, מעטפת הצליל, מבנה האוזן.

יסודות באקוסטיקה – עקיפה, שבירה והחזרה, גל עומד, הדהוד, בידוד אקוסטי.

טיפול אקוסטי באולפן – התפשטות גל הקול בחדר, ספיגה, פיזור, מלכודות בסים, שיפור האקוסטיקה באולפן הביתי.

מגברים – רכיבי ההגברה, קדם המגבר, סוגי מגברים ועקרונות פעולתם.

רמקולים – מבנה הרמקול, סוגי רמקולים, הקרוסאובר, התאמת מגבר הספק לרמקול, מוניטורים לסוגיהם.

אוזניות אולפן – אוזניות סגורות, אוזניות פתוחות.

הקונסולה האנלוגית – תפקידי הקונסולה, האזורים השונים בקונסולה, זרימת האות, סוגי הקונסולות – split ו- inline, ה- buses והגרופים, patch bay.

אודיו דיגיטלי – ההמרה מאנלוג לדיגיטל, הדגימה (sampling), ממירים, quantization, dither, jitter.

הקונסולה הוירטואלית בתוכנת האייבלטון – הגדרות התוכנה, זרימת האות.

כרטיסי קול – מהו כרטיס קול, תקני החיבור, המשתנים המשפיעים על איכותו של כרטיס הקול.

פורמטים של קבצי אודיו – wave, audio cd, AIFF, MP3, Ogg Vorbis, Flac.

הגנות ומחברים – סיכוך אלקטרומגנטי, קו מאוזן, הארקה, פנטום, מחברים – XLR, PL, RCA.

פילטרים ויחידות EQ – מעבדי צליל ואפקטים, פילטרים פשוטים, רוחב סרט ומקדם Q, Bell Filters, Shelving Filters, יחידות EQ שונות.

קומפרסורים – מבוא לקומפרסיה, תפקידי הקומפרסור, סוגים שונים של מנגנוני הנחתת עוצמה, קומפרסור ה- VCA, ה- Level Detector, הפרמטרים הנשלטים במנגנון השליטה של הקומפרסור, ה- Side Chain Insert , Lookahead, Multiband קומפרסור, לימיטר, De-Esser, טיפים לשימוש בקומפרסורים.

אקספנדרים – מבוא לאקספנדרים, הפרמטרים הנשלטים באקספנדר, Ducker, Noise Gate, Hysteresis, ה- Side Chain Insert, טיפים לשימוש באקספנדרים.

מכשירי הדהוד – מבוא למכשירי הדהוד, שלבי התפשטותו של גל הקול בחדר, Spring Reverb, Plate Reverb, מכשירי הדהוד דיגיטאליים, Gated Reverb, Reverse Reverb, הפרמטרים הנשלטים במכשירי הדהוד דיגיטאליים, Convolution Reverb, טיפים לעבודה עם מכשירי הדהוד.

מכשירי השהייה – Tape Delay, מכשיר דיליי אנלוגי, מכשיר דיליי דיגיטאלי, יחידת המודולציה, חישוב זמן השהייה, דיליי מבוסס תוכנה, אפקטים מבוססי Delay , קורוס, פלנג'ר, פייזר.

דיסטורשן – סוגי דיסטורשן שונים, Amplitude Distortion, Harmonic Distortion, Intermodulation Distortion, דרכים שונות להפקת דיסטורשן, הבדלים בין מגברי מנורות למגברי טרנזיסטורים, דיסטורשן בעולם הדיגיטאלי – Bitcrusher, מדמה מגברים.

התלמידים יקבלו פרוייקט, עליו הם יידרשו לבצע מניפולציות מדוייקות ע״י שימוש נכון במעבדי צליל שונים.

בוא לעשות את מה שאתה באמת אוהב

לנו ב-Muzik חשובה הגשמת החלומות שלכם, דרך לימודים איכותיים במוסדות מקצועיים והמון אווירה טובה. צרו איתנו קשר, ונמצא לכם את הלימודים שמתאימים בדיוק למי שאתם.

הדלת שלך לתעשיית המוסיקה

מטרת פורטל Muzik לספק לכם פלטפורמה לימודית איכותית, עם אנשי תעשייה וותיקים שילמדו אתכם בצורה מעשית את כל מה שהם יודעים להשתלבות בתעשיית המוזיקה.

הבית שלך לעולם המוסיקה והסאונד

Muzik הוא הפורטל המוביל בישראל ללימודי מוזיקה. עם ניסיון של עשרות שנים בתחום, ומעל אלף סטודנטים מרוצים בשנה - אנחנו מתחייבים להוות בית חם לדור הבא של יוצרי ומפיקי המוזיקה.

סטודנטים ממליצים